Estetska hirurgija na ženskom polnom organu

Labioplastika –  ovaj postupak je namjenjen ženama sa povećanimm, “visećim”,  ili asimetričnim usminama na genitalnom organu. Takve usmine mogu da budu razlog nesigurnosti, ali i neprijatnog osjećaja.  Najčešće se navode kao problemi bolovi pri seksualnom odnosu,dok nekima smeta i  trenje sa rubljem. Rezultat ovog postupka je pravilno preoblikovana usmina,  ali i prijatniji seksualni odnos.

Vaginoplastika – kod velikog broja žena se javlja problem suviše opuštenog vaginalnog mišića kao posljedice porođaja, traume, ili starenja. To dovodi do toga da se u velikoj mjeri ugrozi seksualan odnos i zadovoljstvo koje iz takvog odnosa proizilazi. Često opušten vaginalni mišić može dovesti i do nemogućnosti kontrolisanja mokrenja, urinarne inkontencije, kao i do ponavljanih urinarnih infekcija. Cilj operacije je privlačenje razvučenih mišića što dovodi do optimalnog sužavanja vaginalnog otvora.
Istraživanja pokazuju da se nakon ove procedure seksualni doživljaj pojačava.

Plastika himena-(hymenoplasty)
Himen je membranozni  sloj  tkiva koji  okružuje  vaginalni otvor  Prirodni   defekti na himenu  mogu  biti prisutni  na 3 ili 9 sati u 40-50% žena. Kod većine žena himen je obično  rastrgan na 5, 6 ili 7 sati poslije  prvog  seksualnog  odnosa  ili nakon insercije  tampon.

Dok  neki himeni su elastični, tako da ostanu intaktni  čak i poslije  seksa
Plastika himena  je jednostavana  operacija  koja  uključuje  prvo odstranjenje  potrganih  rubova himena, a zatim se rubovi  se zašiju sa finim rastopivim  šavovima  Često se izvodi pod lokalnom anestezijom uz sedaciju, ali može se obaviti i u opštoj  anesteziji.

 

Keep in touch with us

Možemo Vam pomoći. Nazovite nas i zakažite pregled + 38733973441

Ukoliko imate pitanja biće nam drago da Vam odgovorimo na sva!