Prim. dr Faruk Haveri─ç

  ┼Żelite postaviti pitanje?

  Prim. dr FarukHaveri─ç

  Specijalista Ginekologije i Akušerstva

  je ro─Ĺen u Sarajevu gdje je zavr┼íio osnovnu ┼íkolu i Gimnaziju. Medicinski fakultet u Sarajevu zavr┼íio 1971 te nakon rada u primarnoj zdravstvenoj za┼ítiti od 1976 godine specijalizira Ginekologiju i Aku┼íerstvo na Ginekolo┼íko Aku┼íerskoj klinici u Sarajevu i Porodili┼ítu ÔÇťZehra Muidovi─çÔÇŁ. U okviru specijalizantskog sta┼ża provodi 18 mjeseci na Ginekolo┼íko Aku┼íerskom odjelu u op┼ítoj Bolnici Zawia, Lybia.

  – Od 1979 radi kao specijalista Ginekolo┼íko Aku┼íerske klinike te asistent Medicinskog fakulteta. Kao expert zavoda za tehni─Źku pomo─ç Jugoslavije radi od 1982 do 1984 u internacionalnoj bolnici St. Lukes na Malti kao ljekar specijalista na Ginekolo┼íko Aku┼íreskom odjelu.

  – Posdiplolomski studij┬á od 15 mjeseci iz Operatvne Laparoskopije i Histeroskopije obavlja od 1989 na Universitetu┬á Louisvillu Kentucky USA┬á gdje sti─Źe zvanje gostuju─çeg Assistant Professora na odijelu Ginekologije i Aku┼íerstva.

  – Postaje ─Źlan Ameri─Źke ljekarske asocijacije te Asocijacije ginekolo┼íke laparoskopije AALG.

  – Pred sam rat se vra─ça u Sarajevo te kao dio ljekarskog tima u─Źestvuje u sanaciji posljedica granatiranja┬á Gradskog porodili┼íta.

  – Dio ratnih zbivanja provodi na radu u ratnoj bolnici Hrasnica do ljeta 1993.

  – Od kraja 1993 ponovo odlazi u SAD gdje radi kao saradnik na Oregon Health Sciences University (OHSU)┬á Portland Oregon┬á USA

  – Od 2000 do 2001 radi kao Konsultant iz Ginekologije i Aku┼íerstva u Hamad Medical Asocijaciji na Ginekolo┼íko Aku┼íerskom odjelu op─çe bolnice┬á u Dohi Qatar.

  – Od 2003 do 2010┬á radi kao ┼áef odjela Poro─Ĺajne sale na Ginekolo┼íko Aku┼íerskoj klinici u Sarajevu.

  – ─îlan nekoliko Ginekolo┼íko Aku┼íerskih asocijacija sa prostora biv┼íe dr┼żave, te udru┼żenja Ginekologa i Perinatologa BiH.

  – U─Źesnik je┬á mnogih nau─Źnih i stru─Źnih manifestacija u zemlji i inostranstvu kao autor i koautor stru─Źnih publikacija.