Operacije Estetske i Plastične hirurgije


Operacije Estetske i Plastične hirurgije

Korekcija ušiju | Otoplastika
Ovo je jedna od najjednostavnijih intervencija, koju svakako trebate uraditi ukoliko imate problem sa klempavim ili velikim ušima.Deformiteti ušne školjke mogu biti različiti: odstupajuće uho, nedostatak ili deformitet ušne hrskavice, deformitet ušne resice. Operacije se rade u loklanoj anesteziji. Operacija traje jedan sat i nema vidljivih ožiljaka. Nakon intervencije pacijent odmah ide kući. Zavoj se nosi sedam dana, kada se i skidaju konci. Posle intervencije nemate bolova.

Uvećanje grudi (implantati)

Problem malih i relativno opuštenih grudi se rješava umetanjem implantanata. Ovo je jedna od najpopularnih operacija u estetskoj hirurgiji. U zavisnosti od kvaliteta kože, potkože i izbora proteza, operacija se radi ispod mišića ili ispod fascije mišića. Adekvatan izbor implantanata dovešće Vas do savršenih grudi. Budite informisani o vrsti implantanata koje “ugrađujete!

Zamjena implantata dojki
Smanjenje i podizanje dojki

Imate opuštene ili prevelike dojke i htjeli biste da se riješi Vaš problem. Rješenje Vašeg problema vraća Vam samopouzdanje i zadovoljniji ste sobom. Podizanje i smanjivanje grudi pripadaju grupi zahtjevnijih estetsko-rekonstruktivnih operacija, kojom dolazite do željenog oblika, veličine i izgleda grudi. Operacija traje nekoliko sati. Zahtjeva Vaše dobro opšte zdrastveno stanje. Na mjestu ožiljka nosite specijalne flastere 6 nedjelja, kada se uklanjaju. Ožiljci vremenom potpuno izblijede.

U slučajevima kada su dojke opuštene i prazne, koža se redukuje, a volumen se nadoknadi implantatima, koji grudima daju dugogodišnju jedrinu. Ovo je operacija koja daje maksimalni estetski efekat.Podizanje grudi bi trebalo da uradite kada završite sa rađanjem i dojenjem. Smanjivanje grudi se savjetuje nakon 18 godine ukoliko njihova veličina narušava Vaše zdravlje u smislu, iskrivljenja kičme ili rana koje stvaraju trake od grudnjaka u predjelu ramena ili rana ispod dojki. U prvih godinu dana ne preporučuje se sunčanje grudi, jer može da naruši kvalitet ožiljka.

Abdominoplastika

Kada razmišljate o svom stomaku, pomislite da bi Vam prijao stomak zategnut Posljedice trudnoća ili naglog mršavljenja ostaju vidljive na stomaku u vidu strija ili viška kože. Niste ni svjesni, kako možete dobro da izgledate ralativno jednostavnim hirurškim postupkom. U uslovima opšte anestezije, rezom iznad pubičnog i u nivou preponskog regiona ukolni se višak kože do iznad pupka. Napravi se novi pupak, oblika po Vašoj želji (ovalni, romboidni, srcoliki….). zategnu se pravi i kosi mišići trbuha, tako da sa ovom tehnikom rješavamo i problem trbušnih kila, a istovremeno omogućimo Vam struk iz Vaših najvećih snova. U bolnici ostajete 24 sata zbog drenova koje imate. Dobijate steznik koji je prevencija od seroma i potpomaže zarastanje rane. Bol se eliminiše analgeticima i traje sedam dana. Konci se ne skidaju ili se skidaju 15 dana u zavisnosti od vrste stavljenih šavova. Ova operacija nije samo estetska potreba, nju možemo da smjestimo i u funkcionalnu, jer na ovaj način sprečavate nastanak kile ili rješavate problem trbušnih kila.

Blefaroplastika- operacija kapaka

Ova operacija daje licu odmorniji, zdraviji i ljepši izgled, „živahan pogled i bolje raspoloženje”. Spušteni gornji kapci i “vrećice” ispod očiju dodaju godine mladim ženama pa i muškarcima i ta lica uvek izgledaju umorno. Oko postaje otvorenije, a vi nemate osjećaj “težine” u očima. Estetska korekcija kapaka je jedna od estetski najefektivnijih operacija koja se radi u lokalnoj i opstoj anesteziji. Gornji i donji kapci se operišu zajedno ili odvojeno u zavisnosti od potrebe. Mogu se operisati bez rezova (transkonjuktivalno) kada se samo uklanja ili preuređuje masno tkivo. Ovaj tip operacije se primjenjuje kada nema viška kože, a ima viška masti. Kada postoji višak kože najčešće se operacija radi klasičnom – hirurškom tehnikom. Ukoliko je ugao oka spušten, u toku ove operacije se može ugao oka podići ili iskositi.Ožiljak se nalazi u naboru gornjeg kapka i neposredno ispod trepavica na donjem kapku. Ožiljak je vidljiv mjesec dana. Šminkanje je dozvoljeno deset dana nakon operacije. Konci se uklanjaju 5-og dana.

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak
09:00-19:00
Subota
09:00-17:00
Pauza
13:00-15:00

Zakažite pregled